Optima

Optiman hakuohjeet

Jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen

Voit hakea opiskelemaan ympäri vuoden jatkuvassa haussa, jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto, korkeakoulututkinto tai olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa. Lisää infoa ruotsinkielisistä koulutuksista
tästä.

Haet koulutukseen täyttämällä tietojasi tähän lomakkeeseen. Otamme sen jälkeen yhteyttä ja kartoitamme taustatiedot ja edellytykset opiskeluun. Huom! Todistukset ja työtodistukset pitää lähettää meille haun yhteydessä osoitteeseen Optima opintotori, Puutarhakatu 30, 68600 Pietarsaari.

Tarjoamme myös ylioppilaspaikkoja. Lue lisää.

Haku ruotsinkieliseen ammatilliseen erityisopetukseen. Lue lisää.

Jos sinulla on jo tutkinto

Jos sinulla on jo tutkinto, täytä tietojasi tähän lomakkeeseen. Otamme sen jälkeen yhteyttä ja kartoitamme taustatiedot ja edellytykset opiskeluun. Huom! Todistukset ja työtodistukset pitää lähettää meille haun yhteydessä osoitteeseen Optima opintotori, Puutarhakatu 30, 68600 Pietarsaari.

Kielikoe

Saat kutsun kielikokeeseen, jos äidinkielesi on muu kuin opetuskieli tai olet suorittanut tutkinnon ulkomailla.

Harkintaan perustuva valinta

Jos haet harkintaan perustuva valinnan (oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten puuttuminen tai todistusten vertailuvaikeudet) kautta sinun tulee lähettää seuraavat kopiot suoraan Optimaan:
-    Lääkärintodistus, psykologilausunto, erityisopettajan lausunto
-    Aikaisemmat koulutodistukset
Sinut kutsutaan keskusteluun Optimaan

Yhteystiedot

Vastuukoordinaattori Haku ja opinnot
Sanna Björkell-Käldström
Puh 044 7888 507
sanna.bjorkell-kaldstrom@optimaedu.fi

Ajankohtaiset kurssit

Lue lisää tästä

Kuljettajakoulutukset

Ota yhteyttä kurssikoordinaattoriin Kim Vikström (044 7215 254, kim.vikstrom@optimaedu.fi) tai liikenneopettajaan Stefan Koski (044 7215 249, stefan.koski@optimaedu.fi). Lue lisää tästä.Hae meille

Hakulomake

Vux-kurssit

Lue lisää