Optima

Opoille ja huoltajille

Optimalle on sulka hattuun, että Optima on rankattu Suomen parhaaksi ammatilliseksi kouluttajaksi. Eräänä suurena tekijänä menestykseemme voimme pitää sitä, että sijaitsemme alueella, joka arvostaa ammatillista koulutusta. Alueen yritykset ja työelämä luottavat Optimaan ja tukevat meitä mm. työssäoppimiseen liittyvässä yhteistyössä. Myös se, että meille yksilö on tärkeä, olemme eritysopetuksen taitajia ja että otamme mielellämme vastaan huoltajia ja muita kävijöitä.


Optiman toiminta on sertifioitu
ISO 9001-standardin mukaan.

Ammatillisissa perustutkinnoissa osoitetaan laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet alan eri tehtäviin sekä erikoistuneempi osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito vähintään yhdellä osa-alueella.

Perustutkinto voidaan opiskella lähiopetuksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksessa.

Tutkintoon valmistumisen jälkeen voit syventää ammatillista osaamistasi suorittamalla ammatti- ja/tai erikoisammattitutkintoja. Ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen voit myös hakeutua opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Koulutusohjelmiimme haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi). Hakuohjeet.

Nuoret opiskelevat näissä osoitteissa

Optima Puutarhakatu 30, Pietarsaari
• ruotsinkieliset koulutukset: artesaani – hienopuuseppä; artesaani - sisustusassistentti; automaatioasentaja - sähköasentaja; datanomi; leipuri-kondiittori; veneenrakentaja; elektroniikka-asentaja; ajoneuvoasentaja; talonrakentaja; vaatetusompelija; kokki; kosmetologi; merkonomi; nuoriso -ja vapaa-ajanohjaaja (urheilu); nuoriso -ja vapaa-ajanohjaaja (kulttuuri); levyseppä-hitsaaja, koneistaja; putkiasentaja; tarjoilija
Optima Lannäslund 1, Pietarsaari
• ruotsinkielistä koulutusta: eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä
Kristliga Folkhögskolan (KREDU), Seminariegatan 19, Uusikaarlepyy
• ruotsinkielinen koulutus: VALMA

Optimalla on tarjottavana useita ruotsinkielistä opintovaihtoehtoa, tutustu niihin tässä (ruotsinkieliset sivut).

Ammatillisen koulutuksen reformi

Lisää infoa löydät täältä http://minedu.fi/amisreformi

Linkkejä

Lue lisää ammattikoulutuksesta.


 

 

 

 

Hae meille

Hakulomake

Vux-kurssit

Lue lisää