Hygienkompetenskurs + test
I enlighet med Finlands hälsoskyddslag (lagändring 691/2001) 40§ bör alla som arbetar inom företag i livsmedelsbranschen få instruktion och utbildning i livsmedelshygieniska frågor. Hygienisk kompetens är en lagstadgad skyldighet som delvis ses som egenkontroll både i livsmedelslokaler (enl. Hälsoskyddslagen) och i anstalter (enl. Hygienlagen).
Material finns på webbplatsen: www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/svenska/index.html
Vad menas med livsmedelshygienisk kompetens?
Verksamhetsidkaren skall försäkra sig om att den som arbetar i en livsmedelslokal och hanterar sådana livsmedel som lätt blir förskämda har tillräckliga baskunskaper i:
mikrobiologi, hygieniska arbetsmetoder, personlig hygien, renhållning, matförgiftningar, egenkontroll och lagstiftning.
Kursprogram
08:00 - 09:45 Mikrober, personlig hygien och renhållning
09:45 - 10:00 Kaffe
10:00 - 12:00 Hygieniska arbetsmetoder i livsmedelslokaler - matförgiftningar
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 14:45 Matförgiftningar, egenkontroll och lagstiftning
14:45 - 15:00 Kaffe
15:00 - 16:00 Test
Tidpunkt Meddela vid intresse
Utbildare Liselott Wik
Plats Optima, Trädgårdsgatan 30, Jakobstad
Pris 135 € + moms 24 %. I priset ingår utbildning, material, hygienkort + intyg
lunch och kaffe.
Anmälan Senast 1 vecka före kurs till Optima, Leena Svenlin tfn 044 721 5266 eller leena.svenlin@optimaedu.fi.
Annullering Deltagandet kan annulleras senast dagen före kurs. För oannullerat
deltagande debiteras halva priset.