Optima

Bilservice-fordonsmekaniker

Optima, Vasavägen 149, Jakobstad

Grundexamen / Delar av grundexamen / Betyg inom bilbranschen

Gillar du att syssla med bilar kan fordonsmekanikerstudier på bilservicelinjen vara rätt för dig. Undervisningen är praktisk och du lär dig det du behöver för att kunna jobba med enklare servicearbeten, biltvätt, vaxning och småmaskinsservice. Vi jobbar också med metallarbeten och svetsning. Vi tar emot kundarbeten, som till exempel olika servicearbeten och lättare reparationer.

På bilservicelinjen jobbar alla enligt egen förmåga och du får sådana utmaningar som passar dig. Utbildningen är övervägande praktisk och du kan studera på den nivå som är den rätta för just dig. Målen är yrkeskunskap, personlig mognad och sund självkänsla. Vi tränar på att jobba självständigt och tillsammans med andra i en liten grupp.

Studierna består av 180 kompetenspoäng av vilka en del genomförs i form av lärande i arbete (LiA) på olika arbetsplatser. Du får också studera bland annat modersmål, matematik, språk och samhällskunskap. Det är möjligt att avlägga delar av grundexamen inom bilbranschen. Behöver du elevhemsplats under studietiden hjälper vi till.

Efter studierna

Efter att du är klar med dina studier kan du arbeta med olika arbeten på till exempel en verkstad, där din uppnådda yrkeskunskap behövs. Utbildningsgarantin betyder att vi tillsammans skräddarsyr din framtid med arbete, boende och fritid efter utbildningen.

Om bilar är din passion

"Ett genuint intresse för fordon och däck är en bra grund för en däckmontör. Vår personal består av tre före detta studerande från bilservicelinjen och arbetsledaren är mycket nöjd med deras utbildning. Efter utbildningen finns det många nya saker i yrket som företaget skolar sin personal i, bl.a. säkerhetsskolning. Inom den krävande tunga fordonssidan är det viktigt med ergonomin för att orka och språkkunskaper är viktiga i kundkontakterna. Vi tar alltid stort ansvar för arbetsuppgifterna.
BJÖRN FRÖJDÖ
Platschef, Euromaster Oy, Jakobstad

yrkesutbildning, optima, specialundervisning, specialutbildning, Jakobstad, Svenskfinland, Nykarleby, utbildning, andra stadiet, kompetenscenter, österbotten

Kontaktuppgifter

Rektor Anna-Lena Forsman
Mobil 044 7215 282
anna-lena.forsman@optimaedu.fi

Teamledare Kristina Kullas-Norrgård
Mobil 044 7215 616
kristina.kullas-norrgard@optimaedu.fi

Studiesekreterare Anette Ohlsson
Telefon 044 7215 262
anette.ohlsson@optimaedu.fi

Studiehandledare Caroline Viljamaa 
Mobil 044 7215 268
caroline.viljamaa@optimaedu.fi

Kurator Emma Sundqvist
Mobil 044 7215 697 
emma.sundqvist@optimaedu.fi

Kurator Nina Söderman
Mobil 044 7215 310
nina.soderman@optimaedu.fi

 

Sök till Optima

Läs mera

Nytt läroavtal

Fyll i här