Optima

November 2017

29.11.2017

Julmarknad och Optiglögg 1 december

Fredagen den 1 december har Optima två julevenemang på gång, ett på dagen och ett på kvällen.

Julmarknad på Trädgårdsgatan

Optimas traditionella julmarknad är kl. 9.30-13 i aulan vid huvudingången från Trädgårdsgatan.

Vi kommer att sälja julbröd, -bakverk och -mat. Det finns också möjlighet att fylla julsäcken med bl.a. julkransar till ytterdörren, ljusstakar, skönhetsprodukter, fågelholkar och mycket mer!

Optiglögg på torget

Treorna på merkonomutbildningen, Kulturbyrån och Citygruppen hälsar er varmt välkomna till Optiglögg under Jakobstads julöppning på torget. Där hittar ni merkonomer och studerande från några andra branscher kl. 18-20. Vi kommer att bjuda på glögg och ni får gärna på samma gång skicka en julhälsning till Finland 100 år via vår blogg. Vi har ett lotteri och kommer även att sälja produkter som är tillverkade i vår skola. Gå in och titta i vår lilla stuga, kanske ni hittar en gåva till familj och vänner.

Kom och njut av en mysig stämning och en kopp varm glögg.

Varmt välkommen både på dagen och kvällen!

27.11.2017

Öppet hus i januari

Öppet hus vid Optima blir det i januari. Både Åminnevägen (yrkesinriktad specialundervisning) i Nykarleby och Trädgårdsgatan (och bilservice) i Jakobstad har öppet hus lördagen 27.1.2018 kl. 9–14. Välkommen.

Öppet hus vid Optima Lannäslund (och hus- och hemservice) var redan i september.

 

06.11.2017

Nästan 50 försäljare på loppis vid Optima

Två grupper merkonomstuderande ordnar loppis vid Optima Trädgårdsgatan lördagen den 11 november kl. 10-14. En svensk och en finsk studerandegrupp samarbetar kring loppmarknaden i språkbadets anda. Nästan 50 försäljare har anmält sig och försäljningsplatserna är fullbokade. Kaffe och bullar finns också till försäljning under dagen. Det finns planer på liknande evenemang i framtiden.

Välkommen!

Hae meille

Lisää infoa

Vux-kurssit

Lue lisää