Optima

Yrkesutbildningar

 "Jag hoppas vår utbildningsguide 2017–2018 och våra webbsidor ger dig information om våra valmöjligheter och stöder dig i ditt yrkesval. Kontakta gärna våra studiehandledare, kom på besök till oss och diskutera din framtid med dina föräldrar och vänner. Vi på Optima finns till för dig! Vi har en mycket kunnig och engagerad personal som kommer att stöda dig i din lärprocess. Framtiden är din. Investera i den och forma den – tillsammans med oss på Optima."
REKTOR MAX GRIPENBERG
Mobil 044 7215 229
max.gripenberg@optimaedu.fi

Till våra utbildningsprogram som börjar hösten 2017 söker man via gemensam ansökan (www.studieinfo.fi) under en 3 veckors period i februari-mars 2017. Läs mera om ansökningen.

Om du har en yrkesinriktad grundexamen eller studentexamen från tidigare, ta kontakt och sök direkt till Optima med denna blankett.

Förutom de grundskolbaserade platserna erbjuder vi även platser för studenter inom några utbildningsprogram.

OBS. Ingen antagning till klädsömmare 2017.

Utbildningarna finns på två adresser

Optima Trädgårdsgatan 30, Jakobstad
artesan (finsnickare); artesan (interiör); automationsmontör - elmontör; bagare - konditor; datanom; ICT-montör; fordonsmekaniker; husbyggare; klädsömmare; kock; kosmetologungdoms- och fritidsinstruktör (idrott eller kultur)merkonom; plåtslagare - svetsare, verkstadsmekaniker; rörmontör; servitör - receptionist
Optima Lannäslund 1, Jakobstad
djurskötare; landsbygdsföretagare
Kristliga Folkhögskolan (KREDU), Seminariegatan 19, Nykarleby
VALMA - Handledande utbildning för den grundläggande yrkesutbildningen

Läs mera om kombi-examen.

Projektfilmer om yrken

Här hittar du filmer om olika yrken. Filmerna har producerats inom ramen för projektet Ett yrke, din möjlighet, som finansierats av Utbildningsstyrelsen. Deltagare i projektet har varit yrkesutbildarna YA!, Axxell, Inveon och Optima.

 

Sök till Optima

Läs mera

Lunchmeny

Läs mer