Läsårsberättelse 2018

Bagare-konditor MATILDA TALLBERG, 2016–2018, BAGARE-KONDITOR Grundexamen inom livsmedelsbranschen Bagare-konditor har alltid varit något av ett drömyrke för mig. Optima valde jag för att det är den enda svensksprå- kiga utbildningen i Finland. Jag har en kockexamen sedan tidigare och avlägger examen på två år. Drömjobbet finns på ett sur- degs- eller raw-food –bageri. Gärna ett något mer modernt konditori, eventuellt i Sverige eller Norge. Så småningom öppnar jag kanske eget. – Matilda Tallberg RÅD:  Ta vara på tiden – den verkligen flyger iväg! Var öppen och våga testa nya saker. Gå utanför din bekvämlighetszon och var inte rädd för att komma med egna idéer. Fråga lärarna så mycket som möjligt. Man lär sig extra mycket om man frågar och är intresserad. Försök få ut så mycket som möjligt av de år du studerar på skolan och håll ditt intresse brinnande. MÖJLIGHETER TILL VIDAREUTBILDNING • Yrkes- och specialyrkesexamen • Yrkeshögskola och universitet OPTIMA 2017–2018  17

RkJQdWJsaXNoZXIy NjIwMTA=