Läsårsberättelse 2018

Kock Sedan tidigare har jag en bagare-konditor -examen från Opti- ma. Jag valde att studera till kock för att också få en kockexa- men. Eftersom jag redan tidigare studerat vid Optima, ville jag fortsätta med det. Mitt drömjobb är att jobba i en fin restaurang, där jag får laga mat, desserter och baka bröd. Kanske jag satsar på ett jobb i Sverige för att få pröva på något nytt. – Sandra Eklund Grundexamen inom hotell- , restaurang- och cateringbranschen RÅD:  Lyssna på lärarna och respektera de som har jobbat länge inom branschen. Kockyrket är väldigt stressigt så det är bra om man är stresstålig. Det hjälper att planera det man skall laga och man bör även ha en tidsplanering. Om något inte lyckas så är det inte hela världen. Misstag skall man få göra. Det är så man lär sig. SANDRA EKLUND, 2016–2018, KOCK MÖJLIGHETER TILL VIDAREUTBILDNING • Yrkes- och specialyrkesexamen • Yrkeshögskola och universitet 24  OPTIMA 2017–2018

RkJQdWJsaXNoZXIy NjIwMTA=