Kock
De här tre åren har gått väldigt fort så det känns lite
konstigt att jag ska ta examen. Åren har varit roliga
och lärorika så det känns också lite vemodigt att
skolan tar slut. Men jag ser fram emot att få komma ut i arbetsli-
vet och arbeta som kock. Det blev Optima eftersom jag flyttade
till Jakobstad 2012 och det var närmaste skolan. Jag hade faktisk
redan bestämt mig vilken utbildning jag skulle välja när jag gick
på åttan i Sverige. Jag fick mitt intresse för mat på hemkunska-
pen. I sommar ska jag jobba som kock i en restaurang och sen
i framtiden har jag planer på att flytta tillbaka till Sverige och
jobba som kock.
Mats Söderman
Mats Söderman, tredje året, restaurangkock
Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen
FRISTÅENDE EXAMINA
• Yrkesexamen för restaurangkock
• Yrkesexamen för kock
i storhushåll
• Specialyrkesexamen
för dietkock
• Specialyrkesexamen
för matmästare
39