Optima läsårsberättelse 2014-2015 - page 44

Servitör
Det känns bra och roligt att få servitörsexamen i år.
Ska bli skönt att få jobba några år framöver. Jag valde
Optima för att lära mig att laga mat och gick först tre
år på kockutbildningen. Sen beslöt jag mig för att komplettera
med en ettårig servitörsutbildning. Det bästa detta läsår var när
vi fick vara i köket med den kända finska kocken Sasu Laukkonen.
Det var mycket intressant och lärorikt. Vi har haft väldigt roligt i
restaurangen med lärare, personal och klasskompisar. Kock-ser-
vitör är en väldigt bra och lärorik utbildning. I sommar ska jag
jobba som servitör och bartender här i Jakobstad. Framtiden är
ännu öppen, jag vill ha ett socialt jobb men det behöver inte vara
just inom denna bransch.
Jenny Savela
Jenny Savela, första (fjärde) året, servitör
Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen
FRISTÅENDE EXAMINA
• Yrkesexamen för servitör
• Specialyrkesexamen
för barmästare
• Specialyrkesexamen
för matmästare
44
1...,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43 45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,...84
Powered by FlippingBook