Läsårsberättelse 2015-2016 - page 37

Bagare-konditor
Att få examen känns jättebra, jag ser fram emot att
få börja arbeta och tjäna egna pengar. Jag valde att
söka till bagare-konditor för jag har tyckt om att baka
sen jag var liten och Optima är den enda svenskspråkiga skolan
i Finland med den utbildningen. Det bästa är nog då vi fick börja
arbeta med choklad det här sista läsåret, intressant och roligt.
Nu i sommar kommer jag att arbeta i Aroma Bageri & Konditori i
Kvevlax och förhoppningsvis får jag fortsätta i höst. Om några år
planerar jag att flytta till Stockholm och utbilda mig till konditor-
mästare.
Sandra Eklund
Sandra Eklund, tredje året, bagare-konditor
Grundexamen inom livsmedelsbranschen
MÖJLIGHETER TILL
VIDAREUTBILDNING
• Yrkesexamen för konditor
• Yrkesexamen för bagare
• Specialyrkesexamen
för konditormästare
• Specialyrkesexamen
för bagarmästare
37
1...,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36 38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,...84
Powered by FlippingBook