Hyppää sisältöön

-

Kurs­sit

Optiman aikuiskoulutus järjestää myös lyhyempiä kursseja ja korttikoulutuksia, joka eivät aina johda tutkintoon, mutta jotka esim. oikeuttavat sinun tekemään tietyntyyppisiä erikoistyötehtäviä. Lisää korttikoulutuksista alempana. Tutustu myös muihin käynnissä oleviin kursseihin ja koulutuksiin,  jotka löydät täältä.

Kort­ti­kou­lu­tuk­set

Optiman aikuiskoulutus ja työelämäpalvelut tarjoavat korttikoulutuksia, joihin voit osallistua. Koulutuksen läpikäytyäsi saat henkilökohtaisen kortin/passin.

Lisätietoja antaa asiakkuusvastaavamme Leena Svenlin.  Koko koulutusvalikoimamme löytyy myös sivulta Ajankohtaiset kurssit ja koulutukset..

Ota yhteyttä:
Asiakkuusvastaava Leena Svenlin
(06) 7855 265
044 7215 266
leena.svenlin@optimaedu.fi  

Työturvallisuus

Työturvallisuuskortti-koulutuksen läpi käynyt:
• omaa yhteistyön perustaidot sekä tunnistaa yleisimmät vaaratekijät työpaikalla
• tuntee työsuojelun periaatteet ja käytännön
• omaa perusvalmiudet perehdyttää henkilöstöä työpaikkaan ja –tehtävään.

Sähkötyöturvallisuus SFS 6000, SFS 6002

Henkilöille, jotka työskentelevät sähköalalla. Kurssi perustuu standardin mukaiseen koulutukseen.

Tulityö

Henkilöille, joiden työnkuvaan kuuluu hitsaaminen, juottaminen, polttoleikkaus, kuivaus, lämmittäminen, kulmahiomakoneen käyttö, sekä heille jotka työnteollaan saattavat aiheuttaa ylikuumenemista ja kipinöintiä.

Tieturva 1

Tiehallinto vaatii Tieturva 1 – koulutuksen henkilöiltä, jotka:
• harjoittavat ylläpitotyötä yleisillä teillä
• kuljettavat tie- ja päällystemateriaaleja
• kuljettavat tietyökoneita
• tekevät muuta työtä yleisillä teillä

Trukkiturvallisuus

Henkilöille, jotka käyttävät trukkia työvälineenään. Kurssi antaa hyvän yleiskatsauksen siitä, kuinka välttää tavallisimmat vaaratilanteet sekä miten trukkia käytetään oikealla ja turvallisella tavalla.

Ensiavun peruskurssi EA1 ja EA2

Kurssi 1 opettaa perustaidot, joista on hyötyä jokaiselle kansalaiselle. Kurssilla opitaan auttamaan hätätilanteissa sekä tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssi 2 syventää ja laajentaa kurssi 1:llä opittuja taitoja. Lisäksi opitaan tukemaan ja hoitamaan traumapotilaita sekä käsittelemään tilanteen, jossa autettavia on useampia. Kurssi koostuu pääosin käytännön harjoituksista.

Hätäensiapu

Tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat syventää taitojaan hätäensiavun perusteista. Kurssi on myös kohdistettu henkilöille, jotka tarvitsevat elvyttämisen lisäharjoittelua.

Hygieniaosaamistesti

Hygieniaosaamista tarvitsevat henkilöt, jotka työssään käsittelevät pakkaamattomia elintarvikkeita, esim. kokit, kahvilatyöntekijät, kalastajat. Myös mm. ryhmäperhepäiväkodeissa ja kotiapulaisina työskentelevät henkilöt tarvitsevat hygieniaosaamista.

Märkätila-asentajan henkilösertifiointi

Henkilöille, joilla on kokemusta rakennusalalta tai vastaava koulutus ja jotka ovat erikoistuneet laatoitukseen ja vesieristykseen.

Anniskelupassi

Henkilöille, jotka vastaavat alkoholipitoisten juomien tarjoilusta.