Hyppää sisältöön

-

Opis­ke­li­ja-asun­not

Opiskelija-asunto voidaan järjestää alle 18 vuotiaalle opiskelijalle, joka ei pääse kulkemaan kotiin koulupäivän päätyttyä. Pietarsaaren Kaikutiellä on tilat 79 opiskelijalle, kaikille omissa kalustetuissa huoneissa. Olemme vuokranneet Pietarsaaren Pitäjäntieltä Bodgärdetistä kaksikymmentä asuntoa. Myös nämä asunnot on kalustettu. Asuntolan henkilökunta huolehtii siitä, että nuorten asuminen on turvallista ja järjestäytynyttä.

Hake­mi­nen

Samalla kun koulutukseen hakija vahvistaa ottavansa vastaan opiskelupaikan, hän voi myös hakea opiskelija-asuntoa.

Kus­tan­nuk­set

Maatalous-alalla kokopäiväisesti opiskelevat, opiskelija-asunnoissa asuvat opiskelijat saavat opetusministeriön asetuksen 811/98 § 22 mukaan paitsi päivittäisen kouluaterian myös maksuttoman aamu- ja ilta-aterian (Optima, Lannäslund Pietarsaaressa). Opiskelija-asuntoon muuton yhteydessä peritään 200 euron takuumaksu, joka maksetaan takaisin kun opiskelija muuttaa pois asunnosta.

Muilta Pietarsaaren opiskelija-asunnoissa asuvilta peritään 60 euron kuukausimaksu, johon sisältyy paitsi aamuateriat myös erinäisiä palveluja. Tämän summan lisäksi peritään opiskelija-asuntoon muuton yhteydessä 200 euron takuumaksu, joka maksetaan takaisin kun opiskelija muuttaa pois asunnosta.

Ekovägen