Hyppää sisältöön

-

Vaa­ti­va­na eri­tyi­se­nä tuke­na jär­jes­tet­tä­vä amma­til­li­nen koulutus

Optima on - muiden tehtäviensä ohella - ainoa ruotsinkielinen erityisoppilaitos, jonka tehtävänä on ammatillinen erityisopetus, valmistava ja kuntouttava koulutus ja joka toimii samalla osaamiskeskuksena. Osaamiskeskuksesta saa vaativana erityisenä tukena järjestettävästä ammatillisesta koulutuksesta koskevaa neuvontaa, tukea ja ohjausta.

Optimalla on vastuu suomenruotsalaisesta vaativana erityisenä tukena järjestettävästä ammatillisesta koulutuksesta, minkä vuoksi meillä on toimintaa sekä Pohjanmaalla että Etelä-Suomessa.

Vaativana erityisenä tukena järjestettävän ammatillisen koulutuksen saralla toimii asiantunteva joukko: rehtori, tiimijohtaja, kuraattori, erityisopettajia, koulunkäyntiavustajia ja asuntolan ohjaajia. Muut tarvittavat palvelut hankitaan ostopalveluina.

Toimimme mielipiteenmuokkaajana integroitaessa vammaisia ympäröivään yhteiskuntaan. Kaikilla tulee mielestämme olla samanlaiset oikeudet työhön, turvalliseen asumiseen ja mielekkääseen elämään.

Käytämme verkostoja voidaksemme käyttää eri alojen parasta asiantuntemusta nuorten hyväksi. Verkosto kattaa koko suomenruotsalaisen yhteisön, koska haluamme rakentaa verkostoja opiskelijan lähiympäristöön.

Optimalla on jo yli 25-vuotinen erityisopetuksen kokemus.

Logo — ISO 9001

Optiman toiminta on sertifioitu ISO 9001-standardin mukaan.

Lue lisää ruotsinkielisillä sivuilla

Meil­lä on 12 toimintapaikkaa:

Yhteys­tie­dot:

Optima
Joensuuntie 2A
66900 Uusikaarlepyy
puh. 044 7215 638

Rehtori
Anna-Lena Forsman
044 7215 282
anna-lena.forsman@optimaedu.fi

Tiimivastaava
Kristina Kullas-Norrgård
(Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa)
044 7215 616
kristina.kullas-norrgard@optimaedu.fi

Tiimivastaava
Petra Kaske
(Parainen, Helsinki, Porvoo)
044 7215 353
petra.kaske@optimaedu.fi