Hyppää sisältöön

-

Tie­toa Optimasta

Info — Tämä on Optima

Optima kuntayhtymä on Pietarsaaren, Pedersören, Luodon, Uusikaarlepyyn, Kruunupyyn, Vöyrin ja Kokkolan omistama kuntayhtymä. Kuntayhtymä järjestää, opetusyksikkönsä Optiman kautta, ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä tarjoaa erilaisia palveluja työelämälle. Kuntayhtymällä on vastuu suomenruotsalaisesta ammatillisesta erityisopetuksesta.

Toimimme lähinnä Pietarsaaren seudulla, mutta ammatillisen erityisopetuksen myötä koko suomenruotsalaisessa Suomessa.  Optiman toimipisteet ovat

  • Opti­ma, Pie­tar­saa­ri, Puu­tar­ha­ka­tu 30
  • Opti­ma, Pie­tar­saa­ri, Lan­näs­lund 1
  • Opti­ma, Uusi­kaar­le­pyy, Joen­suun­tie 2A pää­toi­mi­paik­ka; mui­ta toi­mi­pis­tei­tä Pie­tar­saa­res­sa, Parai­ses­sa, Vaa­sas­sa, Hel­sin­gis­sä ja Porvoossa.


Pääosa Optima kuntayhtymän koulutuksesta on ruotsinkielistä. Aikuiskoulutuksessa opetetaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Optimassa on nuorisopuolella noin 1100 opiskelijaa ja aikuiskolutuksessa vuosittain n. 300 oppisopimusopiskelijaa, 100 henkilöä työvoimapoliittisessa koulutuksessa ja 3000 henkilöä kurssitoiminnassa. Työntekijöitä on noin 240.

Kuntayhtymän hallinto toimii Pietarsaaressa, osoitteessa Puutarhakatu 30.

Y-tunnus: 0796234-1

Laa­tu

Optiman toiminta on sertifioitu ISO 9001-standardin mukaan. Lisää tietoa laatutyöstä:
Laatuvastaava Staffan Sunabacka, tfn +358447215279, staffan.sunabacka@optimaedu.fi

Kun­tayh­ty­män joh­ta­ja ja hal­lin­to­joh­ta­ja ovat sen joh­ta­via viranhaltijoita:

Johtaja Max Gripenberg
044 7215 229
max.gripenberg@optimaedu.fi

Las­ku­tuso­soi­te

Optima
Puutarhakatu 30
68600 Pietarsaari