Hoppa till innehåll

-

Kock sp (mat­ser­vice)

Grun­dex­a­men inom restau­rang- och cate­ring­bran­schen 180 kp

Är du intresserad av matlagning är kockutbildningen rätt för dig. På matservice-kock får du lära dig grunderna i matlagning, servering samt rutiner som du behöver i köksarbetet. Du förbereder och tillreder maträtter och bakverk enligt instruktioner och recept. Arbetsuppgifterna planeras enligt dina förutsättningar. Vi arbetar på ett mångsidigt sätt i köket och serverar produkter av god kvalitet. Inom utbildningen har du möjlighet att avlägga hygienkompetenspasset.

Utbildningen är övervägande praktisk och du kan studera på den nivå som är den rätta för just dig. Du får också studera bland annat modersmål, matematik, språk och kunnande om samhälle och arbetsliv. Målen är yrkeskunskap, personlig mognad och sund självkänsla. Vi tränar på att jobba självständigt och tillsammans med andra i en liten grupp. Studierna består av 180 kompetenspoäng av vilka en del genomförs i form av utbildningsavtal på olika arbetsplatser. Behöver du elevhemsplats under studietiden hjälper vi till. Du avlägger grundexamen, delar av grundexamen eller får betyg på kunnande.

Efter stu­di­er­na

Utbildningsgarantin betyder att vi tillsammans skräddarsyr din framtid gällande arbete, tryggt boende och meningsfull fritid efter utbildningen. Genom att delar av utbildningen sker genom utbildningsavtal på olika arbetsplatser prövar vi fram lämpliga arbetsmöjligheter enligt dina förutsättningar, vanligen enklare köks- och serveringsuppgifter inom köksbranschen eller andra för dig lämpliga uppgifter. Genom denna helhetssyn vill vi erbjuda dig en god livskvalitet.

INTRESSE FÖR KUNDSERVICE

”Lähellä Deli är en café-lunchrestaurang med försäljning av ekologiska produkter och egen smaklig och närproducerad mat. Studerande från Optima är till stor hjälp i återkommande rutinuppgifter som t.ex. diskning, kaffekokning, hantering av varor och servering. Vi uppskattar nyfikenhet, en vilja att lära sig och intresse för kundservice hos våra arbetstagare.”

PÄIVI LEVEELAHTI Kahvilapäällikkö Lähellä Deli, Grankulla

Kontaktuppgifter

Teamledare Kristina Kullas-Norrgård
Mobil 044 7215 616
kristina.kullas-norrgard@optimaedu.fi

Rektor Anna-Lena Forsman
Mobil 044 7215 282
anna-lena.forsman@optimaedu.fi