Hoppa till innehåll

-

Poli­s­yr­kes­hög­sko­lan besö­ker Opti­ma 21.3.2019

Torsdagen den 21 mars får Optima, Trädgårdsgatan besök av studerande och utbildare från polisyrkeshögskolan Polamk i Tammerfors. Från klockan 8.05 till 15.00 ordnas program med olika teman för Optimas studerande på årskurs två. Polisyrkeshögskolans studerande har planerat både program och innehåll.

Från Polisyrkeshögskolan i Tammerfors kommer 22 studerande och 3 ansvariga utbildare med Överkommissarie Kjell Nylund i spetsen. Polisstuderande håller infotillfällen på Optima vid Trädgårdsgatan. De olika teman som Optimas studerande får ta del av handlar om allt från trafikvett och olyckor via datasäkerhet till våld och rusmedel.

Programmet riktar sig främst till studerande på årskurs två vid Optima i Jakobstad. Studerande från polisyrkeshögskolan har även en infopunkt i Optimas café, där de informerar Optimas studerande och andra intresserade om polisutbildningen. Genom detta samarbete med polisyrkeshögskolan, vill Optima väcka eftertanke och skapa goda förhållningssätt hos sina studerande.