Hoppa till innehåll

-

Kock/Servitör — Läroavtal

Grun­dex­a­men inom restau­rang- och cateringbranschen

Vill du arbeta med kreativa, praktiska människonära arbetsuppgifter och trivs i ett snabbt tempo, då är restaurangbranschen det perfekta valet för dig.

Inom restaurangbranschen finns det en rad olika arbetsuppgifter att utforska, från att vara en kreativ kock i köket till att vara en serviceorienterad servitör som sätter kunden i fokus. Med vår utbildning får du möjlighet att utforska dessa olika kompetensområden och välja det som passar dina intressen, talanger och arbetsplats bäst.

Utbildningens uppbyggnad

I grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen kan man specialisera sig på serverings- eller matlagningsuppgifter dvs man blir antingen servitör eller kock och utbildningen innehåller både yrkesinriktade och gemensamma examensdelar. Läs hela innehållet i examen via e-grunder: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/ammatillinen/8516664/rakenne

Utbildningen beräknas ta 2 - 3 år och genomförs via läroavtal. Arbete och studier går hand i hand. Närstudiedagarna som arrangeras på Optima behandlar de yrkeskompetenser som du inte har möjlighet att lära dig ute i arbetslivet och som du behöver för att utvecklas i ditt yrke.

Arbetsuppgifter för den som avlagt examen

Du som avlagt examen kan arbetar på restauranger, personalrestauranger, cateringbranschen, pubar, nattklubbar, servicestationer, caféer, snabbmats-, festservice-, eller reseföretag, last- och passagerarfartyg samt storkök.

Studiestart

Utbildningan startar i September 2024.

Plats för närstudier

Optima, Trädgårdsgatan 30, Jakobstad

Ansökan

Du kan söka kontinuerligt till Optima under hela läsåret. Vi antar nya studerande i mån av lediga studieplatser. Mer info om kontinuerlig ansökan hittar du här.

Information

Ta kontakt för att diskutera närmare och säkerställa att utbildningen är lämplig utgående från dina behov.

Arbetslivskoordinator Kerstin Ström
tfn 044 7215 307
kerstin.strom@optimaedu.fi