Kock sp (matservice)
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen 180 kp
Under utbildningen till kock får du lära dig grunderna i matlagning, servering samt rutiner som du behöver i köksarbetet. Du förbereder och tillreder maträtter och bakverk enligt instruktioner och recept. Du får lära dig ställa i ordning kund- och arbetsutrymmen. Vi använder maskiner och utrustning som hör ihop med olika arbetsuppgifter och kundservice.
På kock jobbar alla enligt egen förmåga och du får sådana utmaningar som passar dig. Utbildningen är övervägande praktisk och du kan studera på den nivå som är den rätta för just dig. Målen är yrkeskunskap, personlig mognad och sund självkänsla. Vi tränar på att jobba självständigt och tillsammans med andra i en liten grupp. Studierna består av 180 kompetenspoäng av vilka en del genomförs i form av utbildningsavtal på olika arbetsplatser. Du får också studera bland annat modersmål, matematik, språk och kunnande om samhälle och arbetsliv.
Behöver du elevhemsplats under studietiden hjälper vi till.
Målet är att avlägga grundexamen, om du inte uppnår det väsentliga kunnandet i utbildningen kan du få delar av examen och/ eller får ett intyg över ditt kunnande. Efter att du är klar med dina studier kan du arbeta inom köksbranschen, i enklare köks- och serveringsuppgifter.
Under studietiden får du individuellt stöd. Tillsammans med dig och ditt nätverk gör vi en plan för framtiden.
Efter studierna
Utbildningsgarantin betyder att vi tillsammans skräddarsyr din framtid gällande arbete, tryggt boende och meningsfull fritid efter utbildningen. Genom att delar av utbildningen sker genom utbildningsavtal på olika arbetsplatser prövar vi fram lämpliga arbetsmöjligheter enligt dina förutsättningar, vanligen enklare köks- och serveringsuppgifter inom köksbranschen eller andra för dig lämpliga uppgifter. Genom denna helhetssyn vill vi erbjuda dig en god livskvalitet.
INTRESSE FÖR KUNDSERVICE
”Lähellä Deli är en café-lunchrestaurang med försäljning av ekologiska produkter och egen smaklig och närproducerad mat. Studerande från Optima är till stor hjälp i återkommande rutinuppgifter som t.ex. diskning, kaffekokning, hantering av varor och servering. Vi uppskattar nyfikenhet, en vilja att lära sig och intresse för kundservice hos våra arbetstagare.”
PÄIVI LEVEELAHTI Kahvilapäällikkö Lähellä Deli, Grankulla
Kontaktuppgifter
Teamledare Kristina Kullas-Norrgård
Mobil 044 7215 616
kristina.kullas-norrgard@optimaedu.fi
Rektor Anna-Lena Forsman
Mobil 044 7215 282
anna-lena.forsman@optimaedu.fi