Hoppa till innehåll

-

Ny i restaurangbranschen

Restau­rang­Boost — intro­duk­tion till arbe­te i restau­rang- och cafébranschen

En introduktionskurs för nya i restaurangbranschen, 30 h. Introduktion i kundbetjäning, servering och köksuppgifter. En bra start för att jobba på restauranger och caféer. Kursen ger en inblick i alkoholservering och livsmedelshantering. Du har efter avslutad kurs goda förutsättningar ifall du väljer att avlägga hygien- eller serveringspass.

Tidpunkt: Våren 2025 från mars till maj, start v. 10. Kursen omfattar totalt 30 h och ordnas på eftermiddagar/tidig kväll så att det ska gå att kombinera med studier eller arbete.

Kurstillfällen publiceras nedan:

  • Lö 15.3.2025 kl. 9.00–15.00 — Kick-off — Väl­kom­men till café- och restaurangbranschen! 
  • Ti 18.3.2025 kl. 16.00–19.00 — Livs­me­dels­han­te­ring och hygi­en. Grund­duk­ning och serveringslära.
  • Ti 25.3.2025 kl. 16.00–19.00 — Arbets­ma­ski­ner och ‑ruti­ner. Kundser­vice och ‑bemö­tan­de.
  • Ti 1.4.2025 kl. 16.00–19.00 — Arbets­ti­der och ‑avtal. Pro­dukt­kun­skap och serveringsgång. 
  • Ti 8.4.2025 kl. 16.00–18.00 — Repe­ti­tion för hygienpass.
  • Lö 12.4.2025 kl. 10.00–14.00 — Brunchövning
  • Ti 15.4.2025 kl. 16.00–18.00 — Repe­ti­tion för alkopass.
  • To 24.4.2025 kl. 15.00–21.00 — Inbjud­na gäs­ter, prak­tiskt övningstillfälle
  • Ti 13.5.2025 kl. 16.00–17.00 — Kursavslutning

Utbildare: Lärare inom restaurangbranschen samt inbjudna föreläsare och företagsrepresentanter
Kursplats: Optima, Trädgårdsgatan 30, 68600 Jakobstad
Pris: Kursdeltagandet är kostnadsfritt.
Antal platser: 20
Ansökningstid: 22.1.2025 - 6.3.2025
Kursarrangör: Optima Samkommun
Kontaktperson: Kerstin Ström, arbetslivskoordinator. kerstin.strom@optimaedu.fi telefon 0447215307

Introduktionskursen omfattar delar av examensdelen "Att arbeta inom restaurangverksamhet", 20 kompetenspoäng + "Caféservice" 15 kompetenspoäng, som bägge ingår i grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen 180 kompetenspoäng.