Ny i restaurangbranschen
RestaurangBoost — introduktion till arbete i restaurang- och cafébranschen
En introduktionskurs för nya i restaurangbranschen, 30 h. Introduktion i kundbetjäning, servering och köksuppgifter. En bra start för att jobba på restauranger och caféer. Kursen ger en inblick i alkoholservering och livsmedelshantering. Du har efter avslutad kurs goda förutsättningar ifall du väljer att avlägga hygien- eller serveringspass.
Tidpunkt: Våren 2025 från mars till maj, start v. 10. Kursen omfattar totalt 30 h och ordnas på eftermiddagar/tidig kväll så att det ska gå att kombinera med studier eller arbete.
Kurstillfällen publiceras nedan:
- Lö 15.3.2025 kl. 9.00–15.00 — Kick-off — Välkommen till café- och restaurangbranschen!
- Ti 18.3.2025 kl. 16.00–19.00 — Livsmedelshantering och hygien. Grunddukning och serveringslära.
- Ti 25.3.2025 kl. 16.00–19.00 — Arbetsmaskiner och ‑rutiner. Kundservice och ‑bemötande.
- Ti 1.4.2025 kl. 16.00–19.00 — Arbetstider och ‑avtal. Produktkunskap och serveringsgång.
- Ti 8.4.2025 kl. 16.00–18.00 — Repetition för hygienpass.
- Lö 12.4.2025 kl. 10.00–14.00 — Brunchövning
- Ti 15.4.2025 kl. 16.00–18.00 — Repetition för alkopass.
- To 24.4.2025 kl. 15.00–21.00 — Inbjudna gäster, praktiskt övningstillfälle
- Ti 13.5.2025 kl. 16.00–17.00 — Kursavslutning
Utbildare: Lärare inom restaurangbranschen samt inbjudna föreläsare och företagsrepresentanter
Kursplats: Optima, Trädgårdsgatan 30, 68600 Jakobstad
Pris: Kursdeltagandet är kostnadsfritt.
Antal platser: 20
Ansökningstid: 22.1.2025 - 6.3.2025
Kursarrangör: Optima Samkommun
Kontaktperson: Kerstin Ström, arbetslivskoordinator. kerstin.strom@optimaedu.fi telefon 0447215307
Introduktionskursen omfattar delar av examensdelen "Att arbeta inom restaurangverksamhet", 20 kompetenspoäng + "Caféservice" 15 kompetenspoäng, som bägge ingår i grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen 180 kompetenspoäng.