Hoppa till innehåll

-

Konditormästare/bagarmästare

Spe­ci­a­lyr­kes­ex­a­men inom bageribranschen

En läroavtalsutbildning för dig som är verksam inom bageri- eller restaurang branschen och vill certifiera din yrkesskicklighet på högsta nivå inom yrkesutbildningen. Efter avlagd examen kan du titulera dig konditor- eller bagarmästare. Du kommer bland annat att fördjupa dig i följande:

  • Pla­ne­ring, utveck­ling och till­verk­ning av produkter
  • Led­ning av verk­sam­he­ten och utveck­lings­pro­jekt för produktionen
  • Eko­no­mi, lön­sam­het, pris­sätt­ning och kundrelationer
  • Väl­må­en­de i arbe­tet (cer­ti­fi­kat­kurs)
  • Arbets­sä­ker­het för teamledare
  • AI-verk­tyg som kan effek­ti­ve­ra din vardag
  • Tids­pla­ne­ring i ditt egna arbe­te med hän­syn till håll­bar utveckling

Utbildningens innehåll 

Specialyrkesexamen för konditorer och bagare består av tre examensdelar, två obligatoriska och en valbar, totalt 180 kompetenspoäng.

Obligatoriska examensdelar:

  • pla­ne­ring och till­verk­ning av en hel­het bestå­en­de av konditoriprodukter/bageriprodukter
  • pla­ne­ring och till­verk­ning av ett konditoris/bageris specialprodukter

Valbara examensdelar, av vilka en ska väljas:

  • pla­ne­ring och genom­fö­ran­de av en hel­het bestå­en­de av desserter
  • pro­dukt­ut­veck­ling inom bageribranschen
  • chefs­ar­be­te i ett bageri

Läs mer om utbildningens innehåll i examensgrunderna.

Plats

Pris 

370€ (moms 0%) 

Info och ansökan

Kontakta Kerstin Ström om du vill ha mer information om utbildningen. Tillsammans kan ni diskutera innehållet i närmare detalj för att säkerställa att utbildningen är lämplig utgående från dina behov.

Arbetslivskoordinator
Kerstin Ström
tfn 044-7215 307
kerstin.strom@optimaedu.fi