Hoppa till innehåll

-

Bil­ser­vice-bil­me­ka­ni­ker sp

Optima, Vasavägen 149, Jakobstad

Grun­dex­a­men / delar av grun­dex­a­men / betyg inom fordonsbranschen

Gillar du att syssla med bilar kan Bilservice vara rätt för dig. Undervisningen är praktisk och du lär dig det du behöver för att kunna jobba med enklare servicearbeten, biltvätt, vaxning och småmaskinsservice. Vi jobbar också med metallarbeten och svetsning. Vi tar emot kundarbeten, som till exempel olika servicearbeten och lättare reparationer.

På Bilservice jobbar alla enligt egen förmåga och du får sådana utmaningar som passar dig. Utbildningen är övervägande praktisk och du kan studera på den nivå som är den rätta för just dig. Målen är yrkeskunskap, personlig mognad och sund självkänsla. Vi tränar på att jobba självständigt och tillsammans med andra i en liten grupp.

Studierna består av 180 kompetenspoäng av vilka en del genomförs i form av utbildningsavtal på olika arbetsplatser. Du får också studera bland annat modersmål, matematik, språk och kunnande om samhälle och arbetsliv. Det är möjligt att avlägga delar av grundexamen inom fordonsbranschen. Behöver du elevhemsplats under studietiden hjälper vi till.

Du avlägger grundexamen, delar av grundexamen eller får betyg inom fordonsbranschen.

Efter studierna

Efter att du är klar med dina studier kan du arbeta med olika arbeten på till exempel en verkstad, där din uppnådda yrkeskunskap behövs. Utbildningsgarantin betyder att vi tillsammans skräddarsyr din framtid med arbete, boende och fritid efter utbildningen.

MOTIVATION OCH SAMARBETSVILJA

"Hos en arbetstagare värdesätter jag inspiration, motivation och god samarbetsvilja. Resten fixar sig."

DENNIS HÄGGBLOM
Egenföretagare, Ab Truckshop Häggblom Oy

Kontaktuppgifter

Rektor Anna-Lena Forsman
Mobil 044 7215 282
anna-lena.forsman@optimaedu.fi

Teamledare Kristina Kullas-Norrgård
Mobil 044 7215 616
kristina.kullas-norrgard@optimaedu.fi